Українські дипломати готові висловити недовіру Кожарі

Ініціативна група українських дипломатів скликає збори представників дипкорпусу в МЗС з метою оголосити вотум недовіри міністру закордонних справ Леоніду Кожарі

Про це повідомив голова правління благодійного фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко, надзвичайний та повноважний Посланник 1-го класу, генеральний консул України в Стамбулі та за сумісництвом представник України при Організаціі Чорноморського Економічного Співробітництва (2010-2013 рр.), передає УНІАН.

«У відповідності до волі українського народу та згідно з чинним законодавством останніми днями ВРУ прийняла ряд доленосних рішень, які докорінно змінюють державне управління в Україні. У цій ситуації важливо зберегти керованість у сфер зовнішньої політики та не допустити використання дипломатичної служби для виконання непритаманних їй функцій, а також просування вузькопартійних інтересів», - говориться у повідомленні.

«У зв’язку з тим, що керівництво Міністерства продовжує марні спроби дезінформувати міжнародну спільноту про сутність подій у нашій державі, звертаємося до Верховної Ради України з проханням негайно призначити Уповноваженого з питань діяльності МЗС України, як це вже було зроблено для інших відомств», - заявляють дипломати.

«Закликаємо всіх колег – працівників МЗС України негайно зібратися сьогодні, 22 лютого 2014 року об 20.00 год. в приміщенні Дипломатичної академії Міністерства на загальні збори трудового колективу для обговорення становища в державі та Міністерстві, а також прийняття невідкладних рішень, що їх вимагає ситуація», - йдеться в повідомленні.

Звернення підписали - Богдан Яременко, 
Андрій Дещиця - Посол з особливих доручень
Андрій Заяць - Посол з особливих доручень
Вячеслав Войнаровський - Представник МЗС України у Львові
Андрій Сибіга - Директор Консульського департаменту МЗС України