Після півночі в Харкові під Леніним побили євромайданівців

У Харкові на площі Свободи між активістами місцевого Євромайдану та невідомими молодиками сталася бійка

Про це повідомляють журналісти та активісти у соціальних мережах, передає Еспресо.TV.

Очевидці описують напад кількох десятків "тітушок" на активістів. Кільком були завдані травми битами. Біля пам'ятника Леніну також їздить білий "лексус" і розганяє євромайданівців.

”тітушки” стали довкола постамента пам`ятника Леніну. Активісти перебувають з іншого боку площі біля будівлі облдержадміністраіції, дехто намагався сховатись в приміщенні після чергових атак. Очевидці кажуть, що міліція хоч і прибула на місце події, проте особливо не втручається.

На площу прибуло кілька машин швидкої допомоги, людям надається медична допомога, але наразі про кількість і стан постраждалих нічого не відомо.

Увечері 22 лютого у Харкові активісти під час мітингу на площі Свободи ухвалили рішення про частковий демонтаж пам’ятника Леніну. Можливо, це і спровокувало конфлікт.

На сторінці в.о. міністра МВС Арсена Авакова у Facebook з'явилось чимало повідомлень з вимогами розібратися в харківських подіях. "Если центральное правительство не пришлет сюда какие-то войска (или не мобилизует местные), ситуация в Харькове уже завтра может стать катастрофической. Здесь еще нет и близко победы. Зато есть боевая группа профессиональных убийц под названием "Оплот", тысячи и тысячи гопоты и сотни тысяч зомбир…ованных мещан, которые хотят Гепу и Допу (кстати, местные СМИ остались на стороне фашистов и делают вид, что все как раньше, и никто никуда не уезжал), и отсутствие местной про-центристской власти на всех уровнях. Мы можем получить Киев наоборот: с "народными дружинами" под руководством опытных садистов, с разогнанным и уничтоженным (в том числе физически) майданом и в конечном итоге -- с вернувшимся на чеченском скакуне Януковиче с верной свитой", - пишуть користувачі.

"Леніна відбили, взяли заручників з Самооборони, ОДА якщо ще не перейшла під контроль фашистів, то незабаром перейде... Треба думати, як попередити партизанську фашистську війну", попереджають активісти Авакова.