Поярков: Майдан вимагає не просто нового уряду, а уряду народної довіри

Один зі співорганізаторів Автомайдану Сергій Поярков зачитав звернення активістів до політиків

Як передає кореспондент Еспресо.TV, у зверненні, яке зачитав Поярков, активісти закликали формувати уряд із визнаних професіоналів, які мають незаплямовану репутацією.

"Усіх турбує, чи просто обличчя змінять, чи систему. Майдан не дозволить нікому приватизувати перемогу. Народ став дорослішим, ми вимагаємо не просто уряду, а уряду справжньої народної довіри. Із визнаних професіоналів, з незаплямованою репутацією", - заявив активіст.

Він наголосив, що в уряді повинні бути люди з Майдану.

"Критерії кожного кандидату в уряді: перше - фаховість, досвід у галузі не менше семи років, за винятком МВС, Міноборони та СБУ. Відсутність у списку 100 найбагатших людей України за "Форбс" та "Кореспондент", відсутність інформації про корупційну діяльність", - перерахував Поярков.

"Ми перевіримо за цими критеріями кожного кандидата і доповімо вам. Кожен член уряду має отримати схвалення Майдану. І лише тоді вважатимемо, що країна отримала уряд народної довіри. Якщо буде уряд "народного приниження" – народ цього не визнає і не дасть йому працювати", - наголосив він.

Під зверненням підписалися: Ольга Богомолець, Сергій Поярков, Іван Рудяк, Дмитро Ярош, владика Стефан, Олег Міхнюк, Володимир В’ятрович, Руслана Лижичко, Святослав Вакарчук.