Посол України в Австрії подав у відставку

Андрій Березний, посол України Австрії, звернувся до в. о. президента України Олександра Турчинова з проханням звільнити його із займаної посади за власним бажанням

Це стало відомо із заяви на офіційному сайті посольства.

Нагадаємо, що раніше громада українців у Відні зверталася до Березного висловити свою офіційну позицію щодо ситуації в Україні. Українці Відня організували чимало акцій на підтримку Євромайдану та зверталися до австрійських високопосадовців, щоб пришвидшити застосування санкцій до українських олігархів, чиї імена пов'язані із кривавим режимом. 

Відповіді та підтримки представників української влади у Відні, зокрема, посла А. Березного, українці не отримали. 
Вчора на австрійському каналі ORF відбулася дискусія за участі посла України у Відні, активістки громадського об'єднання Демократична Україна Анни Яроцької та представників Європи. 

Під час дискусії посол звинуватив колишнього Президента України у ситуації, що склалася в країні. Анна Яроцька заперечила, що відповідальність лежить на всіх посадовцях, які служили режиму. 

Зауважимо, що ім'я Березного не фігурувало серед звернення 115 дипломатів, які засудили дії політиків, що призвели до критичної ситуації в Україні.