Частину потягів Hyundai обіцяють повернути на маршрути через місяць

Розслідування появи тріщин в поїздах Hyundai показало, що вони викликані прорахунками конструкторів компанії-виробника

Про це з посиланням на прес-службу "Укрзалізниці" повідомляє Еспресо.TV.

Попередня перевірка поїздів виробництва корейської компанії Hyundai Rotem зафіксувала, що тріщини в корпусі електропоїздів з'явилися внаслідок прорахунків конструкторів. Через це неправильно розподіляється навантаження на шкворневу балку (опора, якою кузов спирається на візок). Якщо це підтвердиться в ході подальших випробувань, які розпочато 25 лютого, компанія Hyundai Rotem готова поставити нові комплектуючі. За оцінками експертів, модернізація електропоїздів може зайняти до шести місяців, повідомляє УЗ.

За словами першого заступника гендиректора УЗ Миколи Сергієнка, випробування електропоїздів виробництва Hyundai Rotem триватимуть тиждень і відбуваються на дільницях Київ-Баришівка та Київ-Полтава-Люботин. 

У свою чергу глава представництва Hyundai Corporation в Україні Юн Сук Чой вважає, що технічні несправності потягів могли бути викликані не тільки недоліками в проектуванні, а й іншими факторами, серед яких, зокрема, недостатньо якісні матеріали, вплив навколишнього середовища. Він заявив, що при проведенні ремонтних робіт всі балки будуть замінені. Їх доставлять в Україну з Кореї, а ремонтні роботи будуть проходити в одному з українських депо, рекомендованих "Укрзалізницею". Роботи проводяться за рахунок виробника в рамках гарантійного обслуговування, термін якого на частину поїздів закінчується в травні, на іншу частину - в листопаді. 

Як ми повідомляли, з 12 лютого УЗ без попередження зняла з рейсів усі потяги Hyundai, згодом замінивши їх вітчизняними потягами "Україна-2", купейними вагонами та СВ.