Лавров кличе ОБСЄ в захисники російської мови в Україні

Глава МЗС РФ на зустрічі з генсеком ОБСЄ зазначив, що на заході України націоналісти закликають заборонити російську мову і перетворити російськомовне населення у "негромадян"

Глава МЗС Росії Сергій Лавров закликав Організацію з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) рішуче засудити зростання „націоналістичних і неофашистських настроїв” на заході України, а також спроби націоналістів заборонити російську мову, йдеться в повідомленні МЗС Росії за підсумками зустрічі Лаврова з генсеком організації Ламберто Занньером. Про це пишуть РИА Новости.

Зустріч Лаврова з Занньером відбулася на прохання останнього. В ході обговорення ситуації на Україні з російської сторони відзначили важливість та необхідність об'єктивної та неупередженої оцінки того, що відбувається з боку міжнародного співтовариства.

«Підкреслено, що будь-які форми сприяння, в тому числі з боку ОБСЄ, повинні здійснюватися на прохання законної української влади та при безумовній повазі суверенітету України», - відзначили в російському МЗС.

У ході зустрічі були також розглянуті окремі питання порядку денного ОБСЄ, важливість реформування Організації у цілях зміцнення її ролі і місця в міжнародних справах.