У Вінниці активісти вимагають відставки трьох ректорів вишів

Активісти Вінниці підняли питання про звільнення з посад ректорів трьох вишів міста

25 лютого о 13.30 у Вінниці близько 30 активістів Народної ради увірвались в приміщення Вінницького торгово-економічного університету, пише gazeta.ua. Вимагали ректора Валентина Сусіденка, але того не виявилось на місці. Активісти дали йому добу, щоб написати заяву на звільнення. Інакше погрожували, що він зазнає втрат. І натякнули, що на днях будинок командира "Ягуару" закидали коктейлями Молотова.

О 15.00 в актовому залі університету зібрались викладачі та студенти.

"У нас є інформація, що ваш ректор нечесний, продажний, корупційний. Окрім того, не пускав студентів на акції протесту під страхом "вильоту" з вузу. А ті, хто порушує навіть не закон, а мораль, мають нести відповідальність. Сьогодні ми маємо сформувати Народний трибунал, який буде вирішувати й долю вашого ректора", - сказав представник Вінницької Народної ради Юрій Хорт.

Заступник ректора Ганна Блакита зауважила, що ніхто студентів у вузі не утримував. Двері були закриті, бо йшлося про безпеку студентів. А багато їх студентів приймали участь і у вінницькому, і у київському Майданах.

Активісти спіймали Ганну Владиславівну на слові, що та давала хабарі владі і вимагали у неї написати заяву на звільнення. Також звернулись до всіх викладачів та адміністрації вузу, щоб теж написали заяви, якщо брали хабарі. Бо всіх чекає люстрація.

Теперішні та колишні студенти цього університету зізнались, що дійсно потерпають від хабарів. Мовляв, викладачі відкрито називали таксу за іспити.

Активісти також підняли питання про звільнення з посад ректорів аграрного та медичного університетів, нардепа Григорія Калетніка та Героя України Василя Мороза відповідно.

Нагадаємо, що "Майдани" у вишах почалися з відставки ректора медичного університету ім. Богомольця. А вчора студенти вимагали звільнення ректора Київського національного лінгвістичного університету.