Майдан столичних стоматологів: лікарі не хочуть щомісяця вносити до каси бюджетної лікарні по 10 тис грн

Проте найближчим часом столичних стоматологів очікують чергові реформи, які започаткувала команда екс-президента Віктора Януковича: ще більше кабала, а пацієнтів – захмарні ціни

Київська влада вирішила об`єднати усі стоматології міста. Незабаром у столиці з`явиться Територіальне Медичне Об`єднання  усіх поліклінік цього профілю. Центральною має  стати  Оболонська стоматологічна поліклініка. Об`єднання ще не з`явилося, а лікарі вже протестують, бо побоюються, що втратять частину бюджету та з часом  перейдуть на самозабезпечення. Це означатиме, що безкоштовна допомога киянам не надаватиметься, або надаватиметься значно меншій кількості громадян. Втім, і сьогодні безкоштовний послуг небагато, адже кожен лікар зобов`язаний  "налікувати" громадян майже на 10 тисяч гривень на місяць.

Через такі реформи медики прогнозують, що найближчим часом кияни платитумуть за послуги стоматології більше.  Лікарі й надалі будуть змушені виконувати  щомісячний кабальний план, недостачу грошей в якому, часто-густо змушені виплачувати з власної кишені.   Чи буде з цього зиск державі, покаже час.