Державну резиденцію "Залісся" відкрили для відвідувачів

Активісти та журналісти відвідали Державну резиденцію "Залісся"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Громадське ТБ.

"Ми хотіли перевірити чи проводились там полювання для Януковича, або його наближених. Ми так зрозуміли, що його зусилля, в плані мисливства, були направлені більше на Дніпровсько-тетерівське господарство. Не зважаючи на це територія залишалась закритою і національний парк там не діяв всі ці роки" - сказала Катерина Борисенко, колишній працівник управління екології в Київській області та активістка.

Як відомо, 11 грудня 2009 року Президент Віктор Ющенко своїм указом реорганізував резиденцію в національний природний парк, однак з моменту виходу Указу Державне управління справами саботує виконання Указів Президента стосовно створення на базі державних резиденцій та організацій національних природних парків. 

Резиденція "Залісся" об'єднує заповідно-мисливські угіддя Державного управління справами у Броварському і Вишгородському районах Київської області, а також частково у Козелецькому районі Чернігівської області.

Загальна площа території - 40 тис гектарів, розділена на чотири лісництва: Заліське, Деснянське, Рожнянське і Літківське. Створена для забезпечення прийняття офіційних делегацій іноземних держав та міжнародних організацій.

Нагадаємо, 22 лютого майданівці змогли зайти на територію президенської резиденції "Межигір'я". Після того активісти відвідали маєток екс-генпрокурора Віктора Пшонки, колишнього голови МВС Віталія Захарченка та інших високопосадовців.