Держдума хоче зробити всіх українців росіянами

Відповідний законопроект очікує розгляду в російському парламенті

Лідер «Справедливої Росії» та її фракції в Держдумі Сергій Міронов заявив, що за його дорученням депутат Олена Мізуліна підготувала проект закону про прискорене отримання російського громадянства громадянами України.

Раніше в Держдумі вже було зареєстровано законопроект про спрощення процедури отримання російського громадянства громадянами України, що мають російське коріння. Інший проект, також внесений в парламент, спрощує процедуру надання російського громадянства на всьому пострадянському просторі.

Мізулінська ж ініціатива є чимось середнім: вона передбачає спрощену процедуру надання громадянства всім громадянам України, незалежно від походження.

Міронов заявив також, що відправляється в Крим. «Сьогодні оборона Севастополя починається з Симферополя. Я їду туди», — сказав він.
Зауважимо, що депутат Мізуліна уславилась низкою одіозних законодавчих ініціатив, спрямованих на обмеження прав секс-меншин, заборону абортів, табуїзацію теми сексу для підлітків тощо.

Зазначимо також, що практика масової й спрощеної видачі російських паспортів мешканцям Абхазії та Південної Осетії стала прологом для так званої «операції з примушення Грузії до миру» в серпні 2008 року й визнання РФ цих анклавів незалежними державами.