Новинський закликав зберегти цілісність Криму в складі України

Депутат від Севастополя, бізнесмен Вадим Новинський виступає за цілісність країни та закликає до мирного вирішення всіх питань у Криму

Про це йдеться у заяві Новинського, передає Еспресо.TV.

"Я завжди відстоював і буду відстоювати інтереси Севастополя як невід'ємної частини України", - заявив він, та пообіцяв, що буде "відстоювати право севастопольців говорити своєю рідною мовою, зберегти унікальні історичні й культурні традиції міста-героя Севастополя".

Новинський також закликав політиків утриматися від практики прийняття або скасування законодавчих актів, що вносять розкол в українське суспільство, як це трапилося із законом про мовну політику або із пропозиціями про денонсацію "Харківських угод".

Одночасно депутат звернувся із проханням до севастопольських депутатів і керівництва міста дотримувати українських законів, виконати свій борг перед людьми й, у першу чергу, захистити їх від провокацій, забезпечити нормальне функціонування основних служб Севастополя. "Головне завдання - не допустити суспільного конфлікту", – вважає Новинський.

На його думку, від протистояння потрібно повернутися до миру, поваги поглядів своїх учорашніх супротивників для досягнення компромісу. "Україна завжди була багатонаціональною, багатомовною й мультикультурною країною, що робило її дуже різною, але в той же час конкурентною, сильною, гнучкою. Ми зобов'язані зберегти цей унікальний подарунок і перетворити його в нові можливості", - підкреслив Новинський.