Андрухович, Прохасько, Жадан написали книгу-хроніку Євромайдану

Українські письменники створили книгу "Євромайдан. Хроніка відчуттів"

Авторами текстів виступилиТарас Прохасько, Іван Ципердюк, Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Юрій Винничук та інші, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Gazeta.ua. Упорядником книги виступив письменник Василь Карп'юк.

"По суті, кожен есей - це реакція письменника на ту чи іншу подію. Для того, щоб читач не губився, в кінці видання подаємо хронологію основних етапів Євромайдану, де можна простежити розвиток, затишшя і піднесення протестів аж до повалення режиму Януковича", - зазначив він.

За його словами, тексти, які будуть розміщені у книзі, писались від початку Євромайдану в листопаді й публікувалися в періодиці.

"Тарас Прохасько здебільшого рефлексує в контексті вічних цінностей, добра і зла, вчинку і стоїчності. А Іван Ципердюк найбільш буквально сприймає ситуацію і найбільше відверто називає речі своїми іменами, де мінімум літературного гриму і максимум щирості", - пояснив Карп'юк.

Він додає, що Андрухович у своїх текстах мислить у глобальному контексті, а також описує конкретні ситуації - зокрема стеження за ним, Жадан лишається поетичним, метафоричним і революційним, а Юрій Винничук - нещадно іронічний і саркастичний.

Варта уваги і обкладинка, автором ідеї якої виступила Оксана Галушка. На фото дівчина із зав'язаними очима зашиває український прапор червоною ниткою.