Через девальвацію автодилери призупинили продаж Skoda та Renault

Девальвація початку позначатися на продажах автодилерів, кілька великих операторів призупинили продаж автомобілів, серед яких Renault і Skoda

Інші компанії поки розпродають старі запаси і змушені постійно переглядати ціни . Клієнтів стає все менше, пише "Комерсант-Україна".

Як заявив вчора газеті регіональний директор "Атлант-М Південь" (дилер Renault) Олександр Дмитерчук компанія отримала повідомлення від імпортера про призупинення продажів. За його словами , рішення прийнято поки на один день , що буде далі не зрозуміло.

Генеральний директор ТОВ "Єврокар" (ТМ Skoda) Марина Яковлєва також каже, що через коливання курсу компанії довелося призупинити продажі кінцевим споживачам, крім тих, перед якими існують зобов'язання.

За словами директора з маркетингу групи АІС Сергія Боровика, імпортери певних брендів прислали лист з проханням обмежити продажу, так як поставку автомобілів вони не гарантують.

У АІС кажуть, що в їхній компанії тренд на призупинення продажів не торкнувся бренди Geely, SsangYong і MG. У той же час учасники ринку відзначають, що автомобілі, викуплені їх дилерами, будуть продаватися і далі. 

За даними салону "Автоцентр на Московському" (дилер ЗАЗ​​, Chery, Opel, Chevrolet Mercedes-Benz, Chrysler, Jeep, Dodge), за останні кілька днів на всі моделі ціни зросли в середньому на 20 %. У АІС підвищили вартість на автомобілі в межах 2-7%.