Гарань: Росія намагається втягнути Україну у військовий конфлікт

Росія намагається спровокувати українських військових на силовий сценарій, а потім увійти в Крим для захисту своїх громадян

Таку думку в ефірі Еспресо.TV озвучив Олексій Гарань, професор НаУКМА

«Росія намагається нас втягнути у військовий конфлікт, спровокувати. Коли там почне діяти українська армія, Росія прийде на допомогу своїм громадянам. Але якщо туди дійсно піде російська техніка, це повністю змінить схему відношення між Путіним та Росією», - зазначив політолог.

За його словами, міжнародна спільнота не зацікавлена в жодному конфлікті навколо Криму, та й рейтинг самої Росії в Україні може впасти через агресивні дії.

«Нам треба діяти асиметрично. Якщо кримчани  хочуть змінити владу, нехай міняють. Нехай призначимо на 25 травня вибори, кримчани оберуть своїх депутатів та будуть вирішувати свою долю», - наголосив Гарань.

Професор вважає, що Київ має вести себе дуже зважено та запропонувати Криму позитивні ідеї.

«Частина кримчан сприймає ситуацію на емоціях, вважають, що незабаром Крим захоплять навіть не бандерівці, а «бандерівці». Зараз дуже потрібні позитивні месаджи з Києва: що репресій не буде, що Крим це унікальна територія та таке інше», - зазначив Гарань.