Константинов обіцяє небачену досі автономію Криму

Верховна Рада Криму призначила новий уряд на чолі з Сергієм Аксьоновим та ухвалила рішення про проведення референдуму щодо розширення автономії 25 травня

Про це заявив голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов після закінчення пленарного засідання кримського парламенту 28 лютого, виступаючи перед людьми, які зібрались перед входом до його будівлі, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

«Відповідно до Конституції, яку ми з вами ухвалюємо, ми маємо всі характеристики максимальні, потрібні для автономії, яких ми не мали ніколи», – наголосив він.

Присутні люди вимагали проведення референдуму раніше і скандували гасла «Збережіть мир!» і «Росія!».

«Гарантіями того, що референдум відбудеться 25 травня, є ви самі. Думки кримчан ніхто вже нікуди не діне. Ми довели, що можемо захистити свої права. Ми не допустимо такої вакханалії, яка відбувається там. Ми люди законослухняні й будемо працювати в рамках закону», – заявив Константинов.

Спікер кримського парламенту також наголосив на тому, що новий уряд автономії зосередиться на боротьбі з корупцією і відновленні економічної стабільності, зокрема забезпеченні виплат зарплат, пенсій і стипендій.

На зустрічі з журналістами Константинов відмовився коментувати виступ Віктора Януковича на прес-конференції в російському Ростові-на-Дону і його заяви щодо Криму.

Раніше постійний представник президента України в Криму Сергій Куніцин заявив, що призначення Верховною Радою Криму новим прем’єр-міністром автономії Сергія Аксьонова є нелегітимним.