Оперативне командування "Північ" готується до можливої мобілізації

Оперативне командування "Північ", до якого входять території 13 областей включно з Київською, проводить підготовку військових частин до бойового застосування

За словами в. о. заступника командувача військ ОК "Північ" Володимира Яцентюка, це не мобілізація, а лише заходи підготовки до неї, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Як відомо, військові комісаріати ще не надсилали повісток, однак люди приходять самі.

«Ми їх записуємо, визначаємо, просимо їх не покидати межі проживання, і у разі необхідності, здійснимо їхній призов до лав Збройних сил», –зазначив Яцентюк. 

«Ми проводимо моніторинг морально-фізичного стану службовців Збройних сил України. А морально-психологічний стан особового складу – офіцерів, прапорщиків і всіх контрактом – задовільний, я б сказав, високий. Всі усвідомлюють ситуацію, яка склалася у державі, розуміють, які завдання покладені на них, і всі готові до бойового застосування. Відмов немає» – наголосив він.

Нагадаємо, 1 березня РНБО 1 березня ухвалила рішення щодо приведення в повну бойову готовність армії й проведенні навчальних зборів із військовозобов'язаними в необхідній кількості.

Поки що мобілізація носить частковий характер – військкомату визивають лише деяких військовозобов'язаних.