Українські військові пілоти на "Бельбеку" залишаються на бойовому чергуванні

"Бельбек" продовжує нести службу під українським прапором, незважаючи на зовнішню загрозу

Про це з посиланям на севастопольський сайт "Цивільна оборона" повідосмляє Еспресо.TV.

У військовій частині А-4515, де знаходиться аеропорт « Бельбек», особовий склад Севастопольської бригади тактичної авіації ім. А. Покришкіна продовжує нести бойові чергування. Російські військові оточили склад з бойовою зброєю. Але офіцерському складу зброю усе ж видали, оскільки частина арсеналу перебувала на іншому складі. У військовій частині А-4515 введено режим повної бойової готовності.

Сьогодні о 9:00 усьому особовому складу військової частини командири зачитали наказ командувача Повітряних сил Збройних сил України генерал-майора Юрія Байдака залишатися вірним присязі. По суті, це було просто формальністю. Адже офіцери військової частини роблять все для того, щоб російські морські піхотинці (про це вони заявили вже офіційно) не змогли взяти все під свій контроль.

Українські військові зберігають спокій і намагаються переговорним шляхом не допустити кровопролиття, розуміючи, що за їх спиною знаходяться сім'ї з дітьми і мирні жителі, але вимоги іноземних військ здатися українські військовослужбовці виконувати відмовляються.