Хізб ут-Тахрір звинувачує Росію в можливих майбутніх терактах у Криму

Ісламська партія Хізб ут-Тахрір заявляє, що не вдається до насильства і покладає всю відповідальність за будь-які провокації на російських військових, що захопили Крим

Про це йдеться в заяві партії Хізб ут-Тахрір в Україні у зв'язку з останніми подіями в Криму, передає Еспресо.TV.

В своїй заяві партія підкреслює, що було розповсюджено «брехливу інформацію про те, що нібито контрольований російськими спецслужбами Хізб ут-Тахрір планує почати в Криму збройне протистояння, яке послужить приводом для більш активних дій російських військових і виправданням для їх знаходження на території півострова». 

«Хізб ут-Тахрір - ісламська політична партія, яка не сприймає насильства у своїй діяльності. Хізб ут-Тахрір підтвердив неприйнятність насильства своєї 60-річною історією у всьому світі, і майже 20-річною історією своєї діяльності в Україні. Хізб ут-Тахрір заборонено лише в тоталітарних країнах, в яких люди переслідуються за будь-яке інакомислення. Діяльність партії в Україні полягає в освіті людей Ісламом», - заявили в партії.

Також в заяві йдеться, що події в Криму є провокацією, «яку здійснює Росія, приниженням і викликом для нової української влади, а також є прелюдією до великого торгу, в якому народ і землі України будуть товаром». 

«Ми вважаємо, що зараз вкрай велика ймовірність здійснення різних провокацій у вигляді нападу на військових чи мирне населення з боку «невстановлених осіб», а також імовірність терактів проти мирних громадян з подальшим покладанням відповідальності за це на Хізб ут-Тахрір для того, щоб виправдати присутність в Криму збройних сил Росії», - йдеться в заяві.

В партії заперечують «будь-яку подібну фабрикацію» і заявляють, «що відповідальність за такий варіант розвитку подій буде лежати на тих, хто захопив сьогодні Крим».