Одеська облрада виступила проти російської інтервенції

Депутати Одеської облради прийняли звернення до громади Одещини, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо суспільно-політичної ситуації в країні та регіоні

Як повідомили Еспресо.TV в прес-службі облради, звернення  було прийнято після тригодинного обговорення і за відповідне рішення проголосував 81 депутат. 

Зокрема, депутати висловили підтримку єдності України, визнали неконституційними підбурювання до заміни або розпуску легітимних органів влади.

Облрада також рекомендувала утриматися від погроз на адресу представників політичних партій, громадських організацій, а також членів їх сімей, та ініціювала серед населення обговорення перспектив розвитку української держави. Знову пішли правки - уточнення і, нарешті, після півгодинної перерви на узгодження тексту, рішення прийнято - 81 голос « за».

В документі акцентована увага на неприпустимості розпалювання релігійного і міжнаціонального протистояння і  неприпустимості введення на територію України будь-яких іноземних військ. Верховної Ради та Кабміну України пропонується «йти обраним демократичним шляхом, надати необхідні повноваження обласним радам заради стабілізації ситуації в регіонах, а також ініціювати серед населення широке обговорення перспектив розвитку української держави з урахуванням посилення повноважень і ролі регіонів».

В той же час проект рішення - про проведення 25 травня 2014-го року місцевого референдуму з приводу «створення Одеської Автономної Республіки у складі України» підтримали лише 14 депутатів, рішення так і не було прийнято.  

Нагадаємо, 1 березня депутати Одеської обласної ради прийняли рішення про те, що місто ні в яких сепаратистських змовах брати участь не буде.