В Одессі біля ОДА повісили російський прапор, а обласному прокурору побили машину

З полудня кількасот учасників мітингу-прихильники федералізації блокують Одеську ОДА

Про це повідомляє Еспресо.TV

Активісти з числа мітингувальників спробували кілька разів потрапити в приміщення ОДА, на площі кілька разів зчинялась штурханина. Було зачитано звернення одеситів, прийняте на народному віче 1 березня, в якому облраді пропонують взяти всю повноту влади і відповідальності, перепідпорядкувати собі всі силові органи, а на базі розформованого "Беркуту" сформувати відділення міліції, яке б підпорядковувалось безпосередньо Одеській облраді. Депутати ж здебільшого обстоюють позицію територіальної цілісності України.

На площі чекали членів "Правого сектора", які оголошували цього дня мобілізацію. Проте їх помічено не було. В приміщенні ОДА на поверхах чергує міліція, пересуваються невеликі групи молодиків з палицями. 

При спробі залишити будівлю мітингувальники пробили колеса новопризначеного прокурора Одеської області, і він змушений був повернутись в приміщення. 

Також противники Майдану вивісили на флагштоку біля будівлі ОДА прапори Одеси і Росії. На площі також є чимало російських прапорів. 

Після обіду до ОДА підійшло кілька десятків прихильників Євромайдану. Їх та мітингувальників розділяють кордолни міліції.