​Жадан: Поїдуть бєлгородські гастролери, сяде харківська солодка парочка, розбіжаться їхні бойовики

Письменник Сергій Жадан закликав харків’ян не піддаватися паніці і зберігати холодною голову

Про це він написав на своїй сторінці у "Фейсбуці".

"Всі, хто підтримував і підтримує Харківський Євромайдан. Розумію ваш сьогоднішній стан і настрій, розумію ваші почуття з приводу позавчорашнього побоїща. Але хочу сказати таку річ. Дуже важливо сьогодні не впадати у відчай та зневіру. Але так само важливо триматись своїх поглядів і своєї позиції. Згадайте, з чим ми прийшли на майдан три місяці тому. Згадайте, проти кого ми весь цей час боролись", - пише Жадан. 

Письменник також наголошує, що це не війна харків'ян із харків'янами і не війна між співвітчизниками і закликає пам’ятати про це.

"Поїдуть бєлгородські гастролери, сяде харківська солодка парочка, розбіжаться їхні бойовики. А з рештою учасників позавчорашнього "мирного" мітингу нам доведеться далі жити в цьому місті. Так, саме з тими жіночками, котрі тішились позавчора зі знущань над харківськими підлітками, з чоловіками, які тягли майданом харківських студенток, із міліцією, з таксистами, з працівниками швидких. Іншого Харкова в нас немає, всім нам випало жити саме тут. Тому зберігайте голови холодними, а серця – гарячими", - закликав Жадан.