Атрибути та образи Майдану в новому кліпі "Ляпіса Трубецького"

У новому кліпі "Воїни світла" білоруського рок-гурту "Ляпіс Трубецькой" використано кілька атрибутів та образів, тематично пов'язаних з Майданом

Цікаво, що сама пісня була написана задовго до початку протестів в Україні, а кліп почали знімати восени 2013 року, повідомляє Еспресо.TV.

"Всі пісні, які увійшли до альбому "Матрьошка", були написані у 2012 році, задовго до українського Майдану, російської Олімпіади та інших знакових подій, з якими тепер багато хт оасоціює нашу платівку", - говориться на сайті гурту.

Тим не менш, у відео можна спостерігати діжку з вогнем, барикади з шин, бити, а також образи протестувальників з коктейлями Молотова і силовиків у шоломах з кийками і щитами.

Нагадаємо, що польський рокер Павел Кукіз, котрий неодноразово виступав на революційному Майдані Незалежності, також написав марш за мотивами українського гімну "Ще не вмерла Україна" і присвятив його останнім подіям в Україні.

"За час, що пройшов із 2012 року, якісь пісні вже почали збуватися, якісь поки що не збулись - а чи збудуться, залежить від нас сьогоднішніх, від наших вчинків тут і зараз", - зазначають музиканти.

Окрім того, за кілька днів до прем'єри офіційного кліпу в мережі з'явилось відео, де пісню "Ляпісів" наклали на відеоряд, відзнятий протягом українських протестів.