МЗС України направив ноти протесту російському відомству

Міністерство закордонних справ України направило ноти протесту міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову

Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає Еспресо.TV з посиланням на "РБК-Україна".

Перебийніс підкреслив, що заява президента Росії Володимира Путіна про відвід військових формувань у місця дислокації не виконується: "МЗС України заявив про наш протест, і всю відповідальність за провокації ми покладаємо на РФ. Ми направили відповідну ноту в МЗС РФ".

Він також додав, що МЗС України направив ще одну ноту про терміновий відвід військ РФ.

"Ми вимагаємо повернення військових ЧФ в місця дислокації, а також виведення всіх військових формувань, які не передбачені угодою про базування ЧФ у Севастополі. Адже на даний момент на території Севастополя незаконно перебуває 16 тис. представників ЧФ... Тому ми направили ще одну ноту з вимогою дотримуватися кількісного складу і порядку пересування ЧФ РФ", - заявив Перебийніс.

Нагадаємо, МЗС Росії вважає законними дії своїх військових в Криму. Водночас президент Російської Федерації Володимир Путін заявив сьогодні, що в Криму діють не війська РФ, а "загони самооборони", які забрали зброю в українців.

Тим часом, українські військові моряки назвали неправдивими заяви Путіна про неучасть армії РФ у подіях на території АР Крим.