НСК "Олімпійський" звинувачують у розтраті 50 млн. гривень

Держфінінспекція України під час ревізії державного підприємства "Національний спортивний комплекс" Олімпійський "виявила порушення, що призвели до збитків на суму 48,8 млн.грн

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на liga.net

Під час контрольних заходів перевірялася законність використання коштів, виділених на підготовку і проведення в Україні Євро - 2012 .

За інформацією відомства, посадові особи спорткомплексу придбали валюту за курсом, який перевищував курс Національного банку України, через що витрачено зайвих 930 тисяч євро або 9,8 млн.грн. Ще 7,7 млн.грн. зайво витрачено внаслідок безпідставного завищення посадових окладів працівників НСК " Олімпійський".

Крім того, посадові особи спортивного комплексу не перевели до державного бюджету 3,6 млн.грн. Отриманих від реалізації демонтованого майна, і не зменшили на зазначену суму фінансування будівельних робіт.

Також НСК "Олімпійський" безпідставно заплатив 9,9 млн.грн. ДП "Інститут" Київінжпроект "ВАТ" Київпроект " за виконання проектних робіт з перенесення інженерних мереж, тоді як ці роботи оплачені GМР Generalplanungsgesellschaft mbH відповідно до укладеного договору на виконання проектних робіт.

Ще 13,2 млн.грн. спорткомплекс сплатив організаціям, які завищили вартість робіт з будівництва та реконструкції об'єктів НСК "Олімпійський".

Виявлено нестачу демонтованого майна (металоконструкції, лом чорних і кольорових металів та ін.) на загальну суму 2,7 млн.грн. яке було передано на відповідальне зберігання ТОВ "Торговий Дім Укрвторресурс " та ПП " Укрвторресурс " .

Матеріали контрольних заходів передано до Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ України, за результатами розгляду яких порушено кримінальну справу.