ГПУ: Снайпери розстрілювали людей на Інститутській з будівлі НБУ

20 лютого снайпери стріляли в протестувальників на вул. Інститутській з будівлі Національного банку

Про це в ефірі «5 каналу» заявив в.о. генерального прокурора Олег Махніцький, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

«Вже можна сказати, що з Національного банку дійсно здійснювалися постріли снайперською рушницею – там виявлено відповідні сліди, гільзи від снайперської рушниці, елементи снайперської рушниці, є прострілені отвори, які співпадають з отворами на деревах внизу на Інститутській з місцем розташування куль. Тобто ця версія вже досліджена і дійсно підтверджується», -сказав він.

Махніцький додав, що по інших об’єктах, з яких, за попередньою версією, розстрілювали протестувальників, проводяться «дослідження, огляди і експертизи».

Щодо всіх учасників тих подій, які на сьогодні вже відомі, слідчими органами прокуратури винесено підозри і дано доручення на їх розшук, повідомив в.о. генпрокурора.

Відповідаючи на запитання щодо участі третьої сторони в розстрілі мирних громадян на вул. Інститутській, Махніцький зазначив, що ця версія також перевіряється слідством.

«На цей час я не можу надати будь-яку інформацію в інтересах забезпечення об’єктивного розслідування по справі», - зауважив він.