Moody's попередило Росію про зниження рейтингу через агресію до України

Невизначеність позиції Росії щодо України може мати негативні наслідки для кредитного рейтингу РФ, йдеться в огляді рейтингового агентства Moody's

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на Bloomberg.

Цей фактор сприяє погіршення настрою інвесторів щодо РФ, що ще більше послаблює прогноз для економіки країни, відзначають експерти агентства.

На їхню думку, дії Росії збільшують схильність країни до геополітичних ризиків.

Волатильність фінансових ринків РФ, ймовірно, залишиться високою, що буде залежати від того, яким чином буде розвиватися ситуація у найближчі тижні, йдеться в огляді Moody's, який цитує агентство Bloomberg.

"Негативний настрій інвесторів, як очікується, призведе до збільшення відтоку приватного капіталу, що позначиться на темпах зростання ВВП РФ", - вважають експерти Moody's.

Українська криза сприяє зростанню знижувальних ризиків для економіки РФ, з урахуванням орієнтованості низки російських банків на український ринок, а також наявності у російських компаній активів в Україні, йдеться в огляді.

Moody's вказує на підвищення Центробанком РФ ставки рефінансування, що призведе до зростання внутрішньої вартості запозичення і тягне за собою ризик сповільнення темпів економічного підйому.

Рейтингове агенство звертає увагу на те, що з ситуацією в Україні великих російських банків - "Внешекономбанку" (ВЕБ), "Сбербанку" і ВТБ ("Внешторгбанк") послаблять їхні кредитні профілі.