Псевдогубернатору Донеччини загрожує до 10 років тюрми

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за трьома статтями КК України відносно самопроголошеного губернатора Донеччини Павла Губарєва

Як повідомили Еспресо.TV в СБУ, зокрема розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.2 ст 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд).

Зазначимо, покарання за злочин за ч. 1 ст. 109 КК – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років; за ч.2 ст 110 - обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той же строк; за ст. 341 — арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, 6 березня ц.р. близько 16 години у м. Донецьк співробітники Служби безпеки України затримали громадянина України Павла Губарєва. Самопроголошеного «губернатора» Донеччини затримано на його квартирі за санкцією суду.