Шевчук про заборону виступів "Океану Ельзи": А думати і пісні замовляти влада буде за нас

Лідер російського гурту "ДДТ" Юрій Шевчук вважає, що влада хоче зробити з людей "болти і гайки", корисні державі

Про це він заявив у ефірі телеканалу "Дождь" під час обговорення ситуації зі скасуванням та перенесенням концертів "Океану Ельзи" у Росії, повідомляє Еспресо.TV.

"Якщо ти шофер, ти повинен крутити баранку, якщо столяр - пиляти дерева, якщо музикант - пам'ятаєш, як Висоцький - "співай, с**а, поки тебе не вдавили" і будь задоволений концертним майданчиком і не варнякай. Але ніхто не має права висловлювати свою громадянську позицію. Ось чого вони намагаються домогтися. Вони намагаються з усіх нас зробити такі гайки і болти, людей, корисних державі", - заявив він.

На думку музиканта, аналізуючи ситуацію з відміною концертів, необхідно звернути увагу на те, що представники російської влади не змінили спосіб мислення з часів СРСР.

"А думати будуть вони за нас. І музику вони будуть замовляти за нас. І пісні, і гімни, і марші, і таке інше. Це стара історія, багатьом зрозуміла. І вона доволі безглузда і трагічна, коли у ХХІ столітті таке відбувається у нашій країні. Я не знаю, як щодо естради, але рок-музика виросла зі свободи", - зазначив Шевчук.

Нагадаємо, раніше Юрій Шевчук разом із Борисом Гребенщиковим, В'ячеславом Бутусовим та Максимом Леонідовим записали відеозвернення, у якому закликали українців та росіян до миру та дружби.