У Криму вимкнули з ефіру 5 канал і "1+1"

Сьогодні відбулося відключення 5-го каналу та "1+1" на всій території Автономної Республіки Крим

Про це повідомляє "Телекритика". 

Станом на 14-ту годину ефірне мовлення 5-го відсутнє на всій території автономії. Наразі працівники відділу розвитку мережі мовлення 5-го каналу збирають інформацію та з'ясовують технічні причини відсутності сигналу.
 
Канал "1+1" також зараз перевіряє інформацію.
 
Замість "1+1" кримчани бачать канал "Россия 1", замість 5-го каналу - "Россия 24".
 
Керівництво РТПЦ АР Крим на зв'язок не виходить, інформує прес-служба 5-го каналу, у зв'язку з чим отримати коментар щодо відключення не вдалося.
 
Як писала «Телекритика», Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення практично втратив контроль над інформаційними простором Криму, оскільки ще 28 лютого озброєні військові захопили державне підприємство «Радіотелевізійний передавальний центр АР Крим», радіопередавальний центр «Севастополь» і радіопередавальний центр «Красноперекопськ».
 
3 березня озброєні особи висловили вимоги вимкнути всі українські канали та вставити в сітку телемовлення інші невідомі канали. Шляхом переговорів про незаконність таких дій, цієї ситуації вдалось уникнути. Однак того дня було вимкнено з ефіру «Чорноморську телерадіокомпанію» - найбільшу кримську приватну ТРК.
 
5 березня на ефірних частотах "Чорноморської ТРК" розпочав мовлення російський державний інформаційний телеканал "Россия 24".