За добу прикордонники не пустили в Україну більш як 500 воєнізованих "туристів" з Росії

На українсько-російській ділянці кордону триває операція «Кордон» для недопущення в’їзду в Україну з території РФ екстремістів, ввезення ними зброї, боєприпасів, вибухових речовин

Про це з посиланням на Держприкордонслужбу повідомляє Еспресо.TV

До спецзаходів залучені співробітники Держприкордонслужби, МВС та СБУ. В пунктах пропуску здійснюється посилений прикордонний контроль.

Найбільше радикально налаштованих громадян Росії прикордонники виявляють у залізничних пунктах пропуску «Хоробичі», «Конотоп», «Хутір-Михайлівський», «Харків-пасажирський» та на автомобільному пункті пропуску «Гоптівка».

Загалом за минулу добу на кордоні з Росією під час заходів з посилення прикордонного контролю в Україну не пропустили більше 540 громадян.

Так на пункті пропуску «Гоптівка» "подорожуючі" стверджували, що їдуть на весілля до свого товариша, хоча замість подарунків вони везли камуфляжі, маски, спальні мішки, комплект медикаментів, холодну зброю, газові балончики, видання російської преси з матеріалами про політичну обстановку в Україні, карти, компаси тощо. Згодом чоловіки назвали своє місце роботи – одне з приватних охоронних агентств у Москві.

Також виявили двох російських «туристів», які пробиралися в Україну з Білорусі через Чернігівщину. За їх словами, вони збиралися попасти до Криму. У них було також декілька комплектів камуфльованого одягу та гумовий кийок.