Журналістка російського телеканалу заявила у прямому ефірі, що звільняється через події в Криму

Ведуча російського державного телеканалу RT, американка Ліз Вол, в прямому ефірі повідомила про своє звільнення, назвавши причиною відходу дії Росії на Україну

Кореспондент RT у Вашингтоні заявила, що "не може більше бути частиною компанії, що фінансується російським урядом і виправдовує дії Путіна", передає Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Вона розповіла, що як репортер RT вона зіткнулася з багатьма етичними і моральними проблемами ще й тому, що її батьки приїхали до США з Угорщини, рятуючись від вторгнення радянських військ.

"Я пишаюся тим, що я американка, і вірю в "торжество правди". Саме тому після цього випуску, я йду", - сказала журналістка.

Звільнення Вол керівництво каналу прокоментувало так:

"Якщо журналіст не згоден з точкою зору редакції організації, в якій він працює, як правило, він повинен обговорити ці скарги з редактором, і якщо їх не вдасться вирішити, він повинен піти, як професіонал. Але коли його особисте рішення стає суспільним шоу, це не що інше, як самопіар".

Зазначимо, це не перший журналіст телеканалу RT, незгодний з редакційною політикою.

Напередодні ведуча новин Еббі Мартін у прямому ефірі назвала дії Путіна в Україні військовою окупацією. У редакції телеканалу, коментуючи цю ситуацію, заявили, що журналістка стала жертвою американської пропаганди.