​Аксьонову і Константинову інкримінують повалення конституційного ладу

Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно голови Верховної Ради АР Крим Володимира Константинова та «самопроголошеного» голови Ради міністрів АР Крим Сергія Аксьонова

Як повідомили Еспресо.TV в СБУ, кримінальне провадження розпочате Генеральною прокуратурою України за ч.1 ст 27  та ч.1 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи  повалення конституційного ладу або на  захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. 

Зазначимо, покарання за злочин за ч. 1 ст. 109 КК – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Крім того, 6 березня ц.р. Головним слідчим управлінням СБ України розпочато досудове розслідування за фактом порушення депутатами Верховної ради АР Крим порядку, встановленого Конституцією України. Депутати, діючи умисно, з метою зміни меж території України на позачерговому пленарному засіданні ухвалили рішення про входження АР Крим до складу Російської Федерації як її суб’єкта.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо,  раніше в.о Генпрокурора  Олег Махніцький заявив, що Генпрокуратура підозрює Сергія Аксьонова, Володимира Константинова, Павла Губарєва, Дениса Березовського у злочинах проти держави.