Кравчук: Росія не зупиниться на захопленні Криму

Агресія Росії становить загрозу не тільки для України, а й для безпеки Європи, оскільки Росія піде далі – на Польщу та прибалтійські країни

Таку думку висловив в ефірі Першого національного каналу перший президент України Леонід Кравчук, передає Еспресо.TV.

«Відверто давайте говорити, бачити наші проблеми, кримські і бачити Росію. Багато лідерів заходу кажуть, що Росія намагається переглянути післявоєнні кордони, піде після України далі: Польща, Прибалтійські країни. Росія становить небезпеку для Європи», - заявив Кравчук. 

Він також зазначив, що для досягнення успіху у вирішенні кримського питання, потрібно заручитися підтримкою демократичного Заходу.

 «Я хочу, щоб ми розрізняли і бачили з якими людьми ми маємо справу - вони не хочуть нас чути, тому поодинці ми не впораємося з Росією. А якщо США і Європа будуть вмовляти, то ми знаємо до чого призведе умовляння Гітлера. Умовляння завжди призводить до того, чого призвело під час Другої Світової».

Кравчук також наголосив, що влада повинна відповідально ставитися до ситуації в Криму , щоб не допустити чергового кровопролиття. 

«Україна обере шлях європейський, вона буде жити за законами світового порядку, це неминуче, тому що ці події показали, що іншого шляху у нас немає. Ми повинні проявити далекоглядність, мудрість, щоб вирішити питання Криму на серйозному, національному, культурному рівні. І ми повинні це зробити обов'язково інакше Майдан зміняється Майданом», - наголосив Кравчук