Росія погрожує припинити постачання газу в Україну

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що Україна припинила платити за газ. А це суперечить контракту і створює ризики припинення поставок

"Газпром" поінформує про це уряд РФ, заявив журналістам голова правління російського газового холдингу Олексій Міллер, передає Еспресо.TV з посиланням на РИА "Новости"

За його словами, Україна не розрахувалася за постачання російського газу в лютому, борг зріс до $1,89 мільярда.
"Фактично це означає, що Україна припинила платити за газ. Це повністю суперечить положенням контракту та міжнародної торговельної практики. Ми зі свого боку завжди виконували і будемо виконувати наші контрактні зобов'язання. Але ми не можемо поставляти газ безкоштовно. Або Україна гасить заборгованість і оплачує поточні поставки, або з'являється ризик повернутися в ситуацію початку 2009 року", - сказав Міллер.

У 2009 році "Газпром " припинив постачання газу споживачам України з 1 січня через відсутність контракту на 2009 рік, а 7 січня Росія повністю припинила постачання газу до Європи. 

Як ми вже повідомляли, сьогодні Міллер заявив, що "7 березня був крайній термін оплати лютневих поставок газу на Україну. Платежів в рахунок оплати боргу Газпром не отримав".