Москва пожертвує Севастополю комп'ютери та комунальну технiку

Влада Москви планує найближчим часом видiлити Севастополю декілька десятків одиниць комунальної та комп'ютерної техніки

Як повідомляє видання «В Москве», про це йшла мова на оперативній нараді у Москвi під головуванням мера міста Сергія Собяніна.

Зокрема, на нарадi заступник мера столиці з питань ЖКГ та благоустрою Петро Бірюков зазначив, що з проханням виділити комунальну техніку до Москви звернулася адміністрація Севастополя. В цiлому планується виділити 14 одиниць техніки, у тому числі три поливомийні машини.

Також Собянін закликав поставити в Севастопiль найближчим часом 30 одиниць громадського транспорту – тролейбусів та автобусів.

У свою чергу, керівник департаменту освіти Ісаак Калина розповів про плани виділити Севастополю близько 100 одиниць комп'ютерної техніки, але зараз цей перелік уточнюється.

В той же час очільник Москви Собянін доручив виділити ще 20-30 комплектів інтерактивного устаткування для класів, щоб дати можливість севастопольським школярам навчатися так, як росiйськi школярi.

Тим часом, департаменту охорони здоров'я Москви запропоновав допомогу Севастополю у вигляді стандартного устаткування, проте докладний перелік наразі уточнюється

«Прошу всі ці пропозиції узагальнити і внести відповідну постанову в уряд в цей вівторок», - пiдкреслив Собянін.

Нагадаємо, раніше Кранодарський край РФ вирiшив надати співвітчизникам у Криму фінансову та гуманітарну допомогу.