Москва збирається "повоювати" з Майданом в ОБСЄ

МЗС РФ збирає документальні свідчення про злочини, вчинені на Майдані і в цілому в Україні та передає їх в ОБСЄ та інші міжнародні структури

Про це уповноважений МЗС з питань прав людини Костянтин Долгов повідомив на засіданні комісії Совфеда з моніторингу ситуації на Україні, повідомляє Еспресо.TV з повиланням на РИА "Новости"

"Ми передаємо по лінії міністерства інформацію про всі безчинства, які здійснювали прихильники Майдану, радикали, нацисти, неофашисти ", - сказав Долгов.

Чиновник зазначив, що в даний час відбувається порушення прав людини на території всієї України. При цьому, якщо Росія вважає, що влада в Києві й ті, хто їх покриває і фінансує, "повинні найрішучішим чином відмежуватися від екстремістів і радикалів, усунувши їх від політичних процесів, а ті, хто винен у злочинах - повинні понести покарання", то подібної відповідної реакції від європейських партнерів "ми поки не чуємо", поскаржився він.

Долгов вважає, що зараз, як і пропонує російська сторона, а також канцлер Німеччини Ангела Меркель, потрібно провести міжнародне розслідування подій в Україні, "а не приймати однобокі санкції ЄС проти низки українських чиновників".

Уповноважений МЗС також зазначив, що ряд сил стурбований створенням міжнародних механізмів щодо невизнання референдуму в Криму.

Також Долгов очікує продовження провокацій проти російськомовних громадян в Україні . Як приклад порушення прав людини, на засіданні комісії обговорювалося той факт, що Нацбанк України не пропускає рахунки навіть на гуманітарні цілі.
"Західні країни починають визнавати порушення (прав людини ) в Україні, але це ще поки боязкі ознаки", що не мають серйозних політичних наслідків, додав російський омбудсмен.