Помічники Аксьонова уже вирішують, яка валюта буде в "російському" Криму

Перехідний період у разі приєднання Криму з Росією займе близько року, під час якого будуть діяти й українська гривня, і російський рубль

Про це заявив самопроголошений перший віце-прем'єр Ради міністрів АРК Рустам Теміргалієв на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Перехідний період у разі приєднання Криму до Росії займе близько року. У цей період будуть вільно застосовуватися дві валюти: гривня і рубль. Пенсійні та соціальні зобов'язання, а також зарплати бюджетникам будуть збережені і індексовані (збільшені) відповідно до законодавства РФ", – написав віце-прем'єр. 

"Заміна паспортів буде проходити за спрощеною процедурою. Права власності будуть збережені і вимагатимуть лише формальної і безкоштовної перереєстрації. Дипломи, видані кримчанам українськими вузами, будуть прирівняні до російських. Загалом, ніякого дискомфорту кримчани не відчують", - впевнений Теміргалієв.

Нагадаємо, кримський референдум щодо приєднання Криму до Росії заплановано на 16 березня. 

Водночас сьогодні було опубліковано указ в.о. президента про зупинення постанови кримського парламенту про проведення референдуму, а також відповідну ухвалу зробив Окружний адміністративний суд Києва.