Держсекретар США окремо привітав українок з 8 березня

Світ має піти назустріч українським жінкам, які, не шкодуючи себе, сміливо відстоюють свободу та гідність країни

На цьому наголосив у своєму привітальному зверненні з нагоди Міжнародного жіночого дня державний секретар США Джон Керрі, передає Еспресо.TV.

"Міжнародний жіночий день - це момент, аби зупинитися і замислитися про внесок жінок у світі та підтвердити нашу прихильність подальшому прогресу у сфері гендерної рівності. Це також є серйозним нагадуванням про те, що жінки зміцнюють мир і процвітання в усьому світі у справді чудовий спосіб", - зазначив Керрі.

Він зауважив, що як держсекретар спостерігає це в багатьох країнах.

"Я бачу це в Україні, де жінки працюють на передньому краї як добровольці медичної служби на Майдані. Вони виступають за свободу й гідність, і ми всі повинні зробити крок та відповісти на їхній заклик", - заявив Керрі.

Він підкреслив, що в сучасному світі жінкам має бути надане право на участь в ухваленні доленосних рішень, зокрема у переговорах з підтримання миру та врегулювання смертоносних конфліктів. "Вони повинні мати місце на бортах корпорацій, які впливають на нашу економіку, і їм має бути надане право голосу в залах правосуддя, які підтримують правопорядок", - наголосив держсекретар США.