Будь-які рішення Ради АРК не вплинуть на позицію кримських татар щодо референдуму

Народний депутат України, екс -глава Меджлісу Мустафа Джемілєв впевнений, що парламент Криму хоче заручитися підтримкою корінного народу півострова

Про це він сказав у коментарі, пише Еспресо.TV з посиланням на «15 хвилин».

За словами нардепа, рішення, прийняті кримським парламентом, не мають ніякої сили .
"Влада Криму нелігітимна. Проти спікера і прем'єра порушені кримінальні справи. Що б вони там не приймали, це не має ніякого значення, поки війська не будуть виведені, я думаю, не має про що говорити", - заявив він.

У свою чергу в Меджлісі вважають, що вимоги кримських татар нарешті почули в кримському парламенті. Але це не означає, що подібні обіцянки не змінять позицію Меджлісу щодо референдуму і територіальної приналежності Криму .

" Дана постанова є позитивним кроком кримського парламенту щодо кримських татар. Але воно не вплине на нашу позицію щодо референдуму і територіальної приналежності Криму . Ми вважаємо, що ці питання вийшли за межі компетенції кримської влади і Меджлісу ", - сказав заступник глави Меджлісу Наріман Джелял .

При цьому він зазначив, що при будь-якому розвитку подій права кримських татар і їх безпеку повинні бути дотримані і захищені .

Нагадаємо, сьогодні на позачерговому пленарному засіданні парламент Криму прийняв постанову «Про гарантії відновлення прав кримськотатарського народу та його інтеграції в кримське співтовариство»