Голова Бахчисарайської РДА закликав кримчан ігнорувати референдум

Голова Бахчисарайської районної державної адміністрації Ільмі Умеров вважає дії депутатів Верховної Ради АРК незаконними, а їх рішення щодо призначення референдуму – сепаратистськими, які створюють напругу в кримському суспільстві

Про це йде мова в його заяві, опублікованій на сайті РДА, пише Еспресо.TV.
«Всі реальніше стає загроза застосування насильства по відношенню до українців, кримських татар і всіх громадян України, які проживають на півострові, чиї позиції з питання про статус Криму відмінні від позиції нинішньої «влади» в Криму.

Голова РДА вважає, що для проведення референдуму з питання територіальної цілісності, немає ні законодавчих, ні організаційних, ні морально-етичних підстав.

«Звертаюся до керівників і спеціалістів органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування: Ви - державні службовці, які давали присягу державі Україна - не виконуйте злочинних вказівок», - зазначив Умеров.

Він також закликав мешканців Бахчисарайського району не піддаватися на провокації, залишатися такими ж толерантними і мудрими, як і до сьогоднішнього дня і не брати участі в референдумі.

«Нашою зброєю завжди були не страх, бомби, ракети, автомати, а креатив, творчість, прогрес і дружба. Здоровий глузд обов'язково переможе!», - підкреслив голова РДА.

Нагадаємо, раніше мер Білогірську (АР Крим) Альберт Кангієв виступив за збереження цілісності України.

Раніше парламент Криму ухвалив рішення про проведення референдуму щодо приєднання автономії до РФ на 16 березня.