Маркова виключили зі списку амністованих

Верховна Рада уточнила список політв'язнів, які повинні бути звільнені від кримінального переслідування

За усунення неточностей в тексті закону про внесення змін до закону "Про застосування амністії в Україні" № 4271 проголосували 235 народних депутатів, передає Еспресо.TV з посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

Як пояснив глава парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін, робоча група з представників силових структур і громадських організацій уточнила перелік прізвищ осіб, які підлягають звільненню. З 29 прізвищ, що входили в першу редакцію закону, запропоновано виключити прізвища Шаманова і Багірової.

Також робоча група вивчила пропозиції народних депутатів щодо звільнення осіб, чиї прізвища не ввійшли до першої редакції закону. З 13-ти запропонованих прізвищ вирішено не включати в уточнену редакцію закону три, зокрема Маркова. Також Рада включила до порядку денного проект закону про реабілітацію осіб, щодо яких прийнято незаконні рішення суду № 4389. Даний проект закону депутати планують розглянути в четвер. Замість переліку осіб, що підлягають звільненню, даним проектом пропонується механізм визначення осіб, засуджених незаконно.

Нагадаємо, 27 лютого Верховна Рада продублювала законом рішення про звільнення 28 політв'язнів.