Медведчуківці копають під президентські вибори з двох боків

Скасувати вибори президента України 25 травня і перенести їх на 7 грудня намагаються донецький борець з Бандерою і Шухевичем та нардеп — вихованець Добкіна

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про перенесення дати позачергових виборів президента України з 25 травня на 7 грудня 2014 року. Відповідний проект постанови №4399 вніс сьогодні на розгляд парламенту народний депутат від Партії регіонів Євгеній Мураєв, передає Еспресо.TV. Нагадаємо, раніше Рада призначила позачергові президентські вибори на 25 травня.

Мураєв вважається вихованцем екс-губернатора Харківщини Михайла Добкіна, на парламентських виборах 2012 року був обраний народним депутатом в окрузі №181 на Харківщині — як стверджували представники опозиції, завдяки адмінресурсу Добкіна.

Водночас Вищий адміністративний суд України відкрив провадження у справі про визнання неправомірними дій Верховної Ради щодо призначення на 25 травня 2014 року позачергових виборів президента і щодо покладення на Олександра Турчинова виконання обов'язків президента України. Про це повідомив «Вістям» донецький адвокат Володимир Оленцевич, який і подав позов до суду. За його словами, засідання суду призначене на 19 березня.

Саме Оленцевич виступив з позовами про визнання незаконними указів Віктора Ющенка про присвоєння звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу. Ці позови були задоволені у квітні 2010 року Донецьким окружним адміністративним судом.

Оленцевич, як і газета "Вести", і як і Добкін з Мураєвим, відомі своєю промедведчуківською (тобто прокремлівською) орієнтацією.