Тимошенко зробили першу операцію

Лікарі берлінської клініки Charité провели перше оперативне втручання для відновлення стану здоров'я Юлії Тимошенко

Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційному сайті Тимошенко, передає Еспресо.TV.

"Німецькі лікарі провели перше малоінвазійне оперативне втручання, яке було спрямоване на блокаду вражених нервових закінчень. Це розцінюється як одна із хірургічних маніпуляцій. Вона повинна проводитися дуже точно, цілеспрямовано саме на вражені корінці, повинна виконуватися тільки в стаціонарі і тільки фахівцями, які володіють цієї технологією", - сказав сьогодні на прес-конференції у Києві нейрохірург, професор Микола Поліщук. 

Лікар не виключає, що таку маніпуляцію потрібно буде повторити, і тільки після цього можна визначати доцільність проведення операції.

Поліщук зазначив, що реабілітація пацієнта після таких хірургічних втручань в залежності від реакції на них організму триватиме до 2 тижнів. 

Також він підкреслив, що лікування Тимошенко у берлінській клініці Charité здійснюється за рахунок її родини.

За його словами, в Німеччині тарифи на медичну допомогу практично однакові, як для німецьких, так і для іноземних громадян, але вони нижчі, ніж в інших європейських країнах. 

Нагадаємо, Юлія Тимошенко перебуває на лікуванні у берлінській клініці Charité з 8 березня. Лікарі берлінської клініки Charité з лютого 2012 року проводили обстеження та лікування Юлії Тимошенко в Харкові. Пізніше клініка Charité запропонувала продовжити лікування у Німеччині.