Янукович знову розхитав російський фондовий ринок

Російський ринок акцій у вівторок демонстрував помірне зниження основних індексів в очікуванні виступу президента України Віктора Януковича в Ростові-на-Дону, свідчать дані Московської біржі

Про це з посиланням на "РИА Новости" передає Еспресо.TV.

Учасники російського фондового ринку очікували, що під час свого виступу Янукович мав говорити про референдум по статусу Криму, запланований на 16 березня (на референдумі жителі Криму мають висловитися, чи хочуть вони увійти до складу РФ чи залишитися у складі України). У зв'язку з цим На 12.10 мск (виступ відбувся після 13.00 мск) індекс ММВБ знизився в порівнянні з рівнем закриття попереднього торгового дня на 0,61 % - до 1331,17 пункту. Індекс РТС опустився до цього часу на 0,56 % - до 1152,54 пункту.

В останні дні російський ринок мало орієнтується на зовнішній фон, а більше дивиться на ситуацію в Україні.
"Українське питання", по всій видимості, залишатиметься ключовим на російському ринку акцій в найближчій перспективі. "Ринок в найближчі дні навряд чи буде адекватно реагувати на виходить статистику. У зв'язку з цим ми очікуємо збереження високої волатильності", - говорить заступник начальника управління аналізу ринку акцій інвесткомпанії "Велес Капітал" Василь Танурков .