Бала: Крим може перетворитися з "перлини" на "бермудський трикутник"

Приєднання до Росії може стати причиною перетворення Криму на чергову зону нестабільності та ескалації конфлікту на пострадянському просторі

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів директор агенції моделювання ситуацій Віталій Бала.

“Крим перетворюється в зону нестабільності, в зону ескалації конфлікту, в гарячу точку на карті колишнього Радянського Союзу. Тобто із “перлини” - в такий “бермудський трикутник” в поганому сенсі цього слова. Все залежить від того, чи буде Росія голосувати за приєднання Криму до РФ”, - сказав експерт.

Він також наголосив, що Україна повинна зробити все можливе, щоб зберегти Крим в складі України. Зокрема, коментуючи заяву в.о. президента Олександра Турчинова, що Україна не вводитиме війська в Крим, він зазначив, що така тактика ведення інформаційного протистояння зі супротивником зараз є не зовсім доцільною.

“Безумовно таку заяву не треба було робити. Це треба було робити, якщо є потреба ввести в оману наших супротивників. Якщо Турчинов заявляє, що ми не будемо воювати і в нас з'являться “помаранчеві чоловічки”, яких ми не будемо називати нашими військовими, то це правильна тактика. Але, якщо ми дійсно не можемо чинити опір Росії, то треба навпаки — говорити, що ми мобілізуємо армію та готові чинити супротив”, - вважає Бала.