Окупанти навіть охороняти не вміють

На захопленій російськими спецпідрозділами території аеродрому Бельбек сталася пожежа. Загасила її українська пожежна команда

Військова частина А-4515 (база Бельбек у Севастополі) на своєму новоствореному сайті, про який нещодавно повідомило Еспресо.TV, розповіла про пригоду на території аеродрому увечері 11 вересня:

«О 20:50 з вікон адміністративних будівель частини було помічено пожежу на території аеродрому, який знаходиться під "охороною" марсіан (спецпідрозділів РФ). У тій стороні знаходяться службові будівлі аеродрому і склади зі зброєю. Дзвінка від марсіан з цього приводу не надходило. У напрямку пожежі в терміновому порядку було відправлено пожежну машину у супроводі командира бригади Юлія Мамчура. За годину до цих подій було відключення електроживлення на території адміністративних будівель частини».

Успішно ліквідувавши пожежу, команда в складі пожежної машини частини під командуванням командира бригади Юлія Мамчура повернулася і розповіла: «За усною заявою марсіан, на території, що охороняється їхніми снайперами та особовим складом, невідомий підпалив електроустановку». І це при тому, що у небезпечній близькості від підпаленої електроустановки розташовуються склади паливно-мастильних матеріалів. На сайті також зазначається, що підпалити знеструмлену електроустановку можна тільки з використанням горючих речовин.

Звідси можна зробити висновок: чи то окупанти настільки тупі, що навіть неспроможні належним чином охороняти окуповану територію, чи то вони самі влаштовують підпали, чи то справді вже земля горить у них під ногами.