Перші 24 постраждалих на Майдані прибули на лікування до ФРН

Перша частина постраждалих під час сутичок у Києві в середу прибула на лікування до Німеччини

Про це повідомило німецьке МЗС, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Літак бундесверу (збройних сил ФРН - ред.) доправив сьогодні з України на лікування до Німеччини 24 постраждалих", - йдеться у повідомленні.

Першу зупинку літак Airbus A310 MedЕvac зробив у Берліні, де 12 українців лікуватимуться у столичних клініках "Шаріте" та "Вівантес". У військовій частині аеропорту "Тегель" їх зустрічали посол України у ФРН Павло Клімкін та уповноважений німецького уряду з прав людини Крістоф Штрессер.

Інших пацієнтів, у тому числі з тяжкими вогнепальними пораненнями, було доправлено до лікарень бундесверу в Ульмі (земля Баден-Вюртемберг) та Кобленці (земля Райнланд-Пфальц).

Зазначимо, минулого тижня Німеччина відправила до Києва групу лікарів бундесверу, які оглянули та підготувати частину постраждалих на Майдані для транспортування до ФРН. Загалом на прохання українського уряду Німеччина зголосилася прийняти 40 пацієнтів, серед яких є як демонстранти, так і правоохоронці. Витрати за транспортування та лікування українців у німецьких лікарнях, за даними МЗС Німеччини, взяв на себе уряд ФРН та Фонд Віктора Пінчука.