Кримська "самооборона" захопила в полон французького журналіста

У Сімферополі біля складів ПММ "самооборона Аксьонова" взяла в полон журналіста David Geoffrion французького Canal+

Про це повідомили в ефірі кримськотатарського телеканалу АТР, передає Еспресо.TV з посиланням на Центр журналістських розслідувань

Кілька іноземних журналістів і знімальна група АТР перебували на території військової частини, що межує зі складом. У цей момент з боку складу почулася стрілянина, після чого «бійці Аксьонова» протаранили паркан військової частини.
Рятуючись, журналістам довелося перелазити через паркан частини і перекидати апаратуру, проте їх французького колегу схопили за ногу. 

Викрадачі сказали, що відпустять французького журналіста тільки після того, як їм віддадуть флешку з відеозаписом.

Телеканал АТР виконав вимоги «самооборони Аксьонова», однак іноземного журналіста все одно не відпустили.

"Ми відвезли флешку з відзнятим Девідом матеріалом, виконуючи вимогу людей, які затримали його, тільки в цьому випадку його відпустити. Але, як повідомляють наші колеги, французького журналіста видати відмовилися і зараз везуть на територію військкомату в Сімферополі, де знаходиться якийсь штаб", – написала заступник генерального директора телеканалу «АТР» Лілія Буджурова на сторінці у "Фейсбуці".

Пізніше журналісти Центру таки вдалося домовиться з «самообороною Аксьонова»,яка захопила журналіста французького Canal+ і везе його в телекомпанію АТР.