Міноборони: Українські військові контролюють повітряний простір у Криму

Інформація про втрату Повітряними Силами Збройних Сил України контролю над повітряним простором АР Крим не відповідає дійсності

Про це сьогодні заявив начальник Радіотехнічних військ Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Сергій Вишневський, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міноборони.

"У Радіотехнічних військах Повітряних Сил Збройних Сил України є сили та засоби, що дозволяють контролювати весь повітряний простір над Автономною Республікою Крим та акваторією Чорного моря, а Командному центру Повітряних Сил Збройних Сил України - володіти інформацією щодо повітряної обстановки над територією півострова й, відповідно, контролювати рух усіх повітряних суден у повітряному просторі", - наголосив полковник.

За словами офіцера, дислоковані в АР Крим військові частини радіотехнічних військ ПС ЗСУ наразі заблоковані і не в змозі надавати інформацію в повному обсязі. Проте це не засвідчує факту втрати контролю над повітряним простором автономії.

Нагадаємо, вчора російські військові заблокували українську радіотехнічну частину "Ай-Петрі" й наказали вимкнути радіолокації.