Росія заблокувала діяльність Клайпедського порту в Литві

Росія по суті ввела санкції щодо Литви і фактично блокувала діяльність Клайпедського порту

Про це розповів прем'єр Литви Альгірдас Буткявічюс в Сеймі під час Урядової години, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Делфі.

За його словами, через дії Росії вже з усіх терміналів Клайпедського порту неможливо ні експортувати, ні реекспортувати, ні імпортувати товари. 

"Я зустрівся з керівником Литовської конфедерації промисловців Робертасом Даргісом, а також з керівником Державної продовольчо-ветеринарної служби. Швидше за все, ви не маєте останньої інформації. Тут нема чого приховувати. Вже з усіх терміналів Клайпедського порту неможливо ні експортувати, ні реекспортувати, ні імпортувати. І ось приклад, якщо Сполучені Штати Америки через "холодильник" Смелт перевозили курячі ніжки, то американська компанія отримала вказівку: прохання експортувати через інші порти, що не належать Литві та деяким іншим країнам", - сказав прем'єр.

Буткявічюс після Урядового години заявив журналістам, що Росія офіційно повідомила про блокування поставок продовольства через Литву. 

Кілька днів тому були введені деякі обмеження, ініційовані російською стороною. Тимчасово припинено ввезення продовольчих товарів до Митного союзу.

Нагадаємо, у Литві хочуть притягнути до кримінальної відповідальності авторів петиції про відділення Клайпедського краю і приєднання його до Росії, оприлюдненої нещонавно в мережі.